Sunday, March 21, 2010

Fria Feminster Stockholm upphör att vara kvinnoseparatistiska

När Fria feminister Stockholm bildades för ungefär 2 år sedan var det en kvinnoseparatistisk organisering som var aktuell. Under den tiden har medlemmarna delvis bytts ut och tankarna om att organisera sig separatistiskt inom FFS har med tiden också ändrats. Av flera olika anledningar kommer vi nu att upphöra att vara kvinnoseparatistiskt organiserade och öppna upp för alla kön.

En av anledningarna till detta beslut är just den statiska uppdelningen av kön som lätt kan ske i och med en sådan form av organisering. Då det kräver att medlemmarna är bekväma med sitt "kön" och att medlemmarna i första hand identifierar sig som kvinna. Det är just detta vi vill komma bort ifrån. Vi anser att det är viktigt att ha en mer öppen syn kring kön och olika könsidentitet och vi upplever att detta lätt blir problematiskt i förhållande till att gruppen skulle fortsätta vara kvinnoseparatistiskt. Detta betyder inte på något sätt att vi kritiserar grupper eller personer som organiserar sig kvinnoseparatistiskt.

Vår utgångspunkt som grupp kommer fortfarande att vara feministisk och genom att öppna upp för olika kön och könsidentiteter hoppas vi ytterligare kunna stärka den feministiska rörelsen inom den autonoma vänstern.

No comments:

Post a Comment