Saturday, December 13, 2008

Salem 2008

Vad som är återkommande i debatten efter salem varje år är debattörernas utpekandet av våra så kallade antidemokratiska handlingar. När vi inte får gå vår tillståndsgivna manifestation och våra kamrater blir trakasserade, förföljda och satta på rullande häkte, är det då vi som är antidemokraterna?

Vi kallas antidemokrater då vi utnyttjar en av Sveriges grundlagar - att manifestera.
Vi kallas antidemokrater när polisen tjänar den sittande regeringen, som tydligt visar att asylsökande och papperslösa inte är lika mycket värda.
Vi är antidemokraterna när polisen främjar ett hierarkiskt system och låter nazister och fascister patrullera våra gator.
Vad är då deras syn på demokrati?

Vi kallar dem antidemokrater när de går emot grundlagen.
Vi kallar dem antidemokrater när de med psykiskt och fysiskt våld hindrar oss från att uttrycka vår åsikt.
Vi kallar dem för antidemokrater när vi vill visa vårat motstånd den dagen då fascisterna går på våra gator och tillbedes att vänta till nästa riksdagsval och istället låta de folkvalda uttrycka våra åsikter.

Om vi kan enas om att vi vill ha ett samhälle där samtliga har samma värde, varför använder staten då politiskt våld gentemot oss, och samtidigt uppmuntrar nazisterna att sprida sitt hat i deras marsch fyra timmar senare?
Är det detta de menar att demokrati är?

Vi anser att staten uppmuntrar till rasism och ett hierarkiskt tänkande när de vill införa sverigekontrakt och språktester. Kan det vara så att staten vill ha nazisten som det främsta ansiktet för fascism för att själva kunna upprätthålla sitt fascistiska samhälle.
Och fortfarande är det vi som kallas antidemokrater.

No comments:

Post a Comment